De auteur

Jan van der Plas (Katwijk, 7-9-1959) is Neerlandicus. Hij publiceert over muziek en de muziekindustrie in OOR en Music Maker. De eerste editie van De Muzikantengids verschijnt in 1995. Nieuwe, volledig herziene edities volgen in 1997, 2001, 2005, 2010 en 2017. Inmiddels zijn van het boek meer dan veertigduizend exemplaren verkocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de jaren negentig is hij eindredacteur van drie edities van de Popencyclopedie. In 2003 maakt hij de televisieserie Nederpop Met Hart En Ziel (Teleac NOT), en het boek 50 Jaar Nederpop.. In 2009 wordt Jan van der Plas onderscheiden met de Pop Media Prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is hij nauw betrokken bij de opzet van de Rockacademie en ontwikkelt hij het vak ondernemen voor het Conservatorium Haarlem. Lange tijd is hij programma-adviseur en musical director bij Vrienden van Amstel. De afgelopen jaren was hij voorzitter van de Popcoalitie, het overkoepelend overleg van de brancheorganisaties in de popmuziek.

 

 

 

 

 Voor alles is Jan van der Plas muzikant. In de jaren tachtig is hij gitarist en zanger

 van Les Zazous, een band die veelvuldig optreedt in het clubcircuit

 en die vier albums en een tiental singles maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 2000 maakt Jan van der Plas samen met zijn vrouw Didi Dubbeldam naam met de zeer succesvolle kinderpopacts DD Company en

Minidisco. Bekende liedjes zijn o.a. De Wekker, Tsjoe Tsjoe Wa, Klap Klap Stap Stap, Ik Ben Ik, Ziek en Dans Met Tante Rita.

De Muzikantengids

Jan van der Plas

info@muzikantengids.nl

 

Designed by Django van der Plas